Info

Održan prvi sastanak članova Komisije za realizaciju strateškog Plana razvoja općine Breza

 

06.08.2019 15:38
Slika
 
U maloj sali općine Breza održan je prvi sastanak članova Komisije za realizaciju strateškog Plana razvoja općine Breza kojem su prisustvovali načelnik mr.sci. Munib A. Zaimović, pomoćnica načelnika za finansije Meliha Beširević, državna službenica Eldina Dervišević, sekretar Općinskog vijeća Safet Zahirović, predsjedavajući Općinskog vijeća Memsud Kadrić, predstavnik nevladinog sektora Omer Kadrić i savjetnica za lokalnu upravu pri Uredu UNDP-a u Sarajevu Amela Gačanović-Tutnjević.

Komisija je uspostavljena u sklopu aktivnosti Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP) kojeg u Bosni i Hercegovini implemetiraju UNDP BiH i Švicarska razvojna agencija (SDC). Općina Breza je partner na ILDP projektu od 2017. godine, kada je uz tehničku podršku ILDP-a i angažman Općinskog razvojnog tima, započeta izrada Strategije lokalnog razvoja koja je i usvojena krajem 2018. godine.

Glavne teme uvodnog sastanka odnosile su se na obuhvat rada Komisije te potrebu za donošenjem Poslovnika o radu, najkasnije u septembru 2019. godine.

Općinski načelnik, Munib A. Zaimović je istakao da je ovo veoma važan korak u razvoju općine Breza.

„Imenovanjem Komisije uspostavljen je adekvatan oblik djelovanja za upravljanje lokalnim razvojem. Komisija će redovno razmatrati strateške i implementacione dokumenate i izvještaje radi jačanja uloge i odgovornosti Općinskog vijeća u procesima upravljanja lokalnim razvojem u općini“, naveo je načelnik Zaimović. 

Prijedlog Odluke o imenovanju članova Komisije za realizaciju strateškog plana razvoja Općine Breza usvojen je na 32. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Breza koja je održana 31. jula 2019. godine.
0 0