Info

Općina Breza osigurala sredstva u iznosu od 369.479 KM za realizaciju projekta izgradnje vodovodnog sistema Slivno, II faza

 

23.07.2019 14:01
Slika
 

U sjedištu Sarajevske regionalne razvojne agencije (SERDA) načelnik općine Breza mr. sci. Munib Zaimović, direktor Ureda za koordinaciju projekata pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva prof. dr. Halil Omanović i direktor vareškog Javnog komunalnog preduzeća (JKP) Zafer Kamenjaš danas su potpisali Ugovor o izgradnji vodovodnog sistema Slivno, II faza.

Ponuda JKP Vareš u ukupnom iznosu od 503.146 KM, odgovarala je svim uvjetima utvrđenim u tenderskoj dokumentaciji i sadržavala prihvatljivu cijenu. Ugovorne strane su se sporazumjele da Općina Breza osigura sredstva u vrijednosti od 369.479 KM, dok će preostalu sumu od 133.667 KM obezbijediti Ured za koordinaciju projekata.

Naselje Slivno nema riješen sistem vodosnabdijevanja. Predmetnim projektom predviđeno je zahvatanje vode i izgradnja vodovodne infrastrukture kojom bi se voda distribuirala do krajnjih potrošača.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su glavni inžinjer SERDA-e u okviru projekata razvoja ruralnog poslovanja Rifet Džambegović, predstavnik nadzornog organa, osnivač i direktor firme ARTING BH d.o.o. Sarajevo Agim Papraniku i šef Službe za privredu u općini Breza Salih Hasanspahić.

0 0