COVID-19

Općina Breza provodi potrebne mjere u cilju sprječavanja širenja koronavirusa

 

18.03.2020 14:03
Slika
 
Povodom proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID – 19) na području Federacije BiH, u maloj sali općine Breza danas je održana sjednica Općinskog štaba civilne zaštite i Koordinacionog tijela za praćenje stanja u vezi sa pojavom koronavirusa.

Na ovoj sjednici donijete su naredbe kojima se privrednim društvima, fizičkim i pravnim licima i građanima u lokalnoj samoupravi nalažu mjere postupanja u skladu s Odlukom o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa koju je na tematskoj sjednici, 16. marta 2020. godine, u proširenom sastavu, na prijedlog Federalnog štaba civilne zaštite, donijela Vlada Federacije BiH.

Načelnik mr.sci. Munib A. Zaimović i članovi Kriznog štaba prezentirali su mjere koje je u proteklom periodu, u cilju prevencije širenja bolesti izazvane koronavirusom, provela Općina Breza. Naglašeno je da Koordinacioni tim za praćenje stanja u vezi sa pojavom koronavirusa, u skladu sa preporukama Federalnog štaba prati stanje na terenu i donosi odgovarajuće mjere.

– Općina Breza u ovim vanrednim okolnostima maksimalno radi na pokretanju inicijativa kako bi bila dio borbe na suzbijanju epidemije – rekao je načelnik Zaimović, komandant Štaba civilne zaštite.
0 0