Obavještenja

Općina Breza utvrdila privremeni režim rada organa uprave zbog pandemije koronavirusa, radno vrijeme od 9 do 13 sati

 

23.03.2020 12:45
Slika
 
Općina Breza je Odlukom donesenom na sjednici Štaba civilne zaštite, regulirala način rada lokalne samouprave, Općinskog pravobranioca i Centra za socijalni rad u okolnostima pandemije koronavirusa COVID-19. Prema Odluci komandanta Štaba, načelnika mr.sci. Muniba A. Zaimovića, od ponedjeljka 23. marta 2020. godine do daljnjeg, radno vrijeme općine Breza će biti od 9 do 13 sati.

Rad administracije je organiziran na način da su odlukom rukovodioca uposlenici upućeni na godišnji odmor, vodeći računa da bude osigurano obavljanje poslova onih osoba čiji je rad neophodan za nesmetano funkcionisanje organa.

Rukovodioci općine Breza su omogućili normalno funkcionisanje i rad, kroz preraspodjelu poslova i radnih zadataka, vodeći računa da na radnom mjestu prisustvuje što manji broj uposlenika u isto vrijeme.

Od 23. marta na snazi je naredba o ograničenom radu Matičnog ureda u smislu zabrane zaprimanja zahtjeva za sklapanje braka do daljnjeg, kao i naredba za pravna lica i privredna društva da radno vrijeme prilagode Naredbi Federalnog štaba civilne zaštite o zabrani kretanja na području FBiH.
0 0