COVID-19

Općinski načelnik Zaimović pozvao građane da se pridržavaju donesenih mjera, jačaju svoj imunitet i izbjegavaju mjesta gdje boravi veći broj ljudi

 

14.08.2020 11:31
Slika
 
Broj trenutno oboljelih od koronavirusa u Brezi ukupno je 12, saopćio je na danas održanom sastanku Koordinacionog tijela za praćenje stanja u vezi sa pojavom koronavirusa direktor Doma zdravlja Breza, prim. dr. spec. Fikret Salčinović. On je dodao da su među njima dvije osobe na bolničkom liječenju na Odjelu za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica, dok se u samoizolaciji nalazi 47 osoba.

Sastankom Koordinacionog tijela predsjedavao je mr. sci. Munib A. Zaimović koji je naglasio bitnost prenošenja tačnih, pravovremenih i potpunih informacija o koronavirusu te apelirao na građane da prestanu pratiti nepouzdane. Zaimović je ovim putem ponovo pozvao građane da se pridržavaju donesenih mjera, jačaju svoj imunitet i izbjegavaju mjesta gdje boravi veći broj ljudi.

Sanitarna inspektorica Elsada Šehović je navela da su nastavljene aktivnosti po pitanju dezinfekcije javnih površina.

Direktor Centra za socijalni rad Osman Salkić informisao je da je zbog cjelokupne situacije obustavljen određeni broj projekata te istaknuo da je povećan broj zahtjeva korisnika za materijalnu pomoć.

Sastanku Koordinacionog tijela prisustvovali su načelnik mr. sci. Munib A. Zaimović, direktor Javne ustanove Dom zdravlja Breza prim. dr. spec. Fikret Salčinović, sanitarna inspektorica Elsada Šehović, komandir Policijske stanice Breza Mensur Halilović, pomoćnik načelnika za privredu Salih Hasanspahić, direktor Centra za socijalni rad Osman Salkić i sekretar Općinskog vijeća Safet Zahirović.
0 0