Info

Otvoren obnovljeni i rekonstruisani Most Mustafe Šabića

 

17.06.2018 21:01
Slika
 

Otkrivanjem spomen-ploče i presijecanjem vrpce, sudija Mustafa Šabić, njegova majka Maida i načelnik općine Breza Munib Zaimović jučer su u saobraćaj pustili Most Mustafe Šabića na rijeci Stavnji u čiju rekonstrukciju, obnovu i finalne radove je uloženo oko 80 hiljada konvertibilnih maraka.

Tokom svečanosti otvorenja, koja je za stanovnike ovog kraja bila izuzetno značajna, obratili su se ministar za prostorno uređenje, promet, komunikacije i zaštitu okoline u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Fahrudin Brkić, načelnik Zaimović i donator Šabić.

- Zadovoljstvo mi je što ste po ovakom vremenu došli da svjedočimo veličanstvenom činu. Naš sugrađanin je donirao dio imetka da bi u lokalnoj zajednici poboljšao uvjete života. Zahvaljujem se sudiji Šabiću i njegovoj porodici, moleći Boga da im podari nagradu za ovo dobro djelo - rekao je Zaimović.

- Pozdravljam donatora, gospodina Mustafu Šabića. Ovo je jedan izuzetno veliki čin. Nemamo često priliku prisustvovati ovakvim događajima. Nadam se da će ovaj most, dugi niz godina, služiti građanima koji budu prelazili rijeku Stavnju - izjavio je ministar Brkić.

Šabić je istaknuo da je most  ljepši i veći nego je zamišljao i potajno želio te se zahvalio roditeljima, Maidi i rahmetli Zihniji, kojima je most i posvetio. Izraze zahvalnosti uputio je vijećnicima Općinskog vijeća Breza, načelniku Zaimoviću i njegovim službama, inžinjeru Abduselamu Smailbegoviću, firmama TERMO-BETON, Grbo d.o.o., Lišćevica-Promet, ASV, CitarProdukt i svim Brezanima na strpljenju koje su prethodnih mjeseci iskazali.

Šabić je odluku donio prije dvije godine kad je, kako kaže, na televiziji gledao pjevača Himzu Polovinu, koji je izvodio sevdalinku o Mehmed-paši i njegovoj namjeri da gradi most na Drini.

U programu otvorenja mosta sudjelovali su članovi Kulturno-umjetničkog društva "Breza".

Foto : Otvoren obnovljeni most na rijeci Stavnji

Video : Svečano otvoren Most Mustafe Šabića

0 0