Info

Otvorena dionica lokalne ceste Breza - Prhinje

 

14.09.2018 13:17
Slika
 

Presijecanjem vrpce u mjesnoj zajednici Mahala, kantonalni ministar za prostorno uređenje, promet, komunikacije i zaštitu okoline Fahrudin Brkić, načelnik općine Breza Munib Zaimović i predsjednik Mjesne zajednice Mahala Omer Dedić izvršili su čin svečanog otvaranja asfaltirane dionice lokalne ceste Breza - Prhinje, dionica R-444 Haldija i prilaz groblju Liješće.

Izgradnja predmetne dionice dužine 880, širine 5,5 metara i pješačke staze duž cijele dionice širine 1 metar, započeta je tokom 2016. godine i odvijala se u tri faze. Izveden je i prilaz prema gradskom groblju Liješće u dužini od 100 metara.

Vrijednost radova je 490.414 KM. Iz budžeta općine Breza izdvojeno je 387.414 KM, dok su 103.000 KM sredstva firme Termo-beton Breza. Radove je izvodila firma ''AME'' d.o.o., a stručno-tehnički nadzor je vršila firma ''Arting'' d.o.o. Sarajevo.

Načelnik općine Breza je, između ostalog, rekao da je ovaj projekt od velikog značaja za sve mještane, ali i za sve one koji gravitiraju prema ovoj putnoj komunikaciji.

Ministar Brkić je naglasio da Vlada ZDK i Ministarstvo za prostorno uređenje, promet, komunikacije i zaštitu okoline vrše kontinuirane aktivnosti na rekonstrukciji kompletne putne mreže koja je u njihovoj nadležnosti.

Video : Otvorena dionica lokalne ceste Breza - Prhinje

0 0