Info

Participativni budžet za Brezu : Jedanaest prijedloga u 2019. godini

 

14.08.2019 08:47
Slika
 
„Postavljanje rasvjete na igralištu i odmaralištu Vinca – Izbod“, „Stvaranje uslova za razvoj sporta i sportskih aktivnosti – FK Mladost Župča“, „Dont forget Srebrenica“, „Nabavka ogrijeva za korisnike stalne novčane pomoći“, „Izgradnja sportskog terena za košarku - Kamenice“, „Uređenje naselja Vrbovik“, „Mladi za zajednicu“, „Rasvjeta u školskom dvorištu“, „Fitness park“, „Grad Umjetnika“ i „Moja mala škola“ jedanaest je projektnih prijedloga u okviru Participativnog budžeta za Brezu, koji su u sali Općinskog vijeća prošle sedmice javno predstavljeni.

Sastanak su vodili zaposlenik općine Breza Alen Smajić i predstavnice ureda Udruženja izbornih zvaničnika BiH Zvjezdana Dragović i Anela Čavdar.

Na zvaničnoj stranici Participativnog budžeta, za prijedloge građani mogu glasati od 9. do 23. augusta 2019. godine. Za implementaciju projekata koji uključuju građana u procese donošenja odluka, Općina Breza će izdvojiti 26.000 KM, dok je maksimalni iznos jednog projekta 6.000 KM.

Koordinatori na projektu, ispred općine Breza, su Alen Smajić i Zikret Mahmutović.

Aktivnosti građana u okviru ovogodišnjeg projekta Participativni budžet pohvalio je i načelnik općine Breza mr. sci. Munib A. Zaimović.
0 0