Info

Participativni budžet za Brezu : Proglašeni najbolji projektni prijedlozi

 

06.09.2019 09:27
Slika
 
“Rasvjeta u školskom dvorištu OŠ Safvet-beg Bašagić”, “Nabavka ogrijeva za korisnike stalne novčane pomoći”, “Postavljanje rasvjete na igralištu i odmaralištu Vinca – Izbod”, “Izgradnja sportskog terena za košarku - Kamenice” i “Fitness park” pobjednički su projektni prijedlozi u okviru ovogodišnjeg Participativnog budžeta za Brezu, u sali Općinskog vijeća jučer je saopćio načelnik mr. sci. Munib A. Zaimović.

“Participativni budžet – mogućnost efektivnog angažovanja građana” podržan je sredstvima Ministarstva vanjskih poslova Češke Republike, a u saradnji sa češkom nevladinom organizacijom Agora CE, implementira ga Udruženje izbornih zvaničnika u BiH (UIZBiH).

Za realizaciju projektnih prijedloga koji su osvojili najviše glasova bit će izdvojeno 27.723 KM, a Općina Breza sudjelovat će s iznosom od 21.723 KM. U općini Breza građani su birali između 11 prijedloga, za koje je pristiglo 1.006 glasova.

Na sastanku u maloj sali općine Breza, proces uspješnosti zajedničkog rada u okviru Participativnog budžeta u razgovoru s načelnikom Zaimovićem i koordinatorom Alenom Smajićem, analizirala je evaluatorica Anežka Holenova.

Općinski načelnik Zaimović je posebno izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da građani u sve većoj mjeri prepoznaju prednosti projekta.

O procjeni uspješnosti, transparentnosti, načinu glasanja, dobrim i lošim stranama Participativnog budžeta, evaluatorica Holenova razgovarala je i s predstavnicima timova koji su radili na izradi pobjedničkih projektnih prijedloga.

Na aktivnom učestvovanju u procesu donošenja odluka o razvoju svoje zajednice, građanima su zahvalili program-menadžerica UIZBiH Anela Čavdar i predstavnik češke nevladine organizacije Agora CE Vojtech Černy.


Fotogalerija : Proglašeni najbolji projektni prijedlozi
0 0