Info

Participativni budžet za Brezu : U sali Općinskog vijeća održana edukacija za mlade aktiviste

 

16.05.2019 13:09
Slika
 
Predstavnice ureda Udruženja izbornih zvaničnika BiH, Zvjezdana Dragović i Anela Čavdar prošle sedmice su sa službenikom za mlade Alenom Smajićem i stručnim saradnikom za društvene djelatnosti Zikretom Mahmutovićem, razgovarale o nastavku provođenja projekta Participativni budžeta za Brezu i u 2019. godini.

"Izgradnja izletišta i poboljšanje turističke ponude na lokalitetu Vinca iznad sela Izbod", "Happy schoolchild", "Pokretnom rampom do sigurnosti" i "Dječije igralište za bolje sutra" četiri su pobjednička projektna prijedloga u okviru prvog ciklusa projekta "Participativni budžet".

U sali Općinskog vijeća, Dragović i Čavdar također su upriličile trening za mlade aktiviste kojima su predstavljene pojedinosti i prednosti projekta. Mladi su razgovarali o načinu uključivanja u javni život u općini Breza i njihovim potencijalnim projektnim prijedlozima čija bi realizacija, između ostalog, unaprijedila kvalitet izvođenja nastave u srednjoj školi, poboljšala uvjete za rad dramske sekcije, a bilo je govora i o uređivanju parkova i ulica.

"Učešće lokalne samouprave u prvom ciklusu projekta predstavlja veliki iskorak u procesu donošenja odluka o prioritetima finansiranja iz Budžeta i veoma je bitno informisati građane o svakom koraku u implementaciji", rekao je načelnik općine Breza Munib Zaimović.

Prijem projektnih prijedloga građana je od 3. do 17. juna 2019. godine.
0 0