Info

Fudbalski klub "Velež" pobjednik 23. turnira šehidima i poginulim sportistima BiH u Župči

 

30.07.2018 15:34
Slika
Osvajač 23. Memorijalnog turnira šehidima i poginulim sportistima BiH 2018. je FK Velež Mostar
Tradicionalni turnir posvećen šehidima i poginulim borcima održan je 28. i 29. jula 2018. godine u Župči, a učesnici su FK Mladost Župča, FK Rudar Kakanj, NK Ilijaš i FK Velež.

Prisutnima se u ime Organizacionog odbora obratio predsjednik Upravnog odbora FK „Mladost“ Župča – gospodin Damir Dinar.

U ime općinskog načelnika gospodina Muniba A. Zaimovića obratila se pomoćnica načelnika Meliha Beširević, koja je prenijela pozdrave u ime Općinskog načelnika Breza i organa uprave Breza i istakla da će Općinski načelnik i u narednim godinama davati svu podršku u obilježavanju ovog turnira kojim se sjećamo svih šehida i poginulih boraca ARBiH, a posebno šehida sportista. Općina Breza na čelu sa Općinskim načelnikom gospodinom Munibom A. Zaimovićem je i ove godine bila sponzor ovog turnira.

„Prije nego što otvorim ovaj turnir želim da se zahvalim svim ljudima koji su pomogli da se i ove godine organizira, posebno predsjednicima MZ Župča što su 23 godine očuvali tradiciju, ne samo svojim šehidima, fudbalerima, nego i šire. Nadam se da je ovo jedan neizbrisiv turnir koji ćemo ove godine učiniti još boljim“  kazao je gosp. Ćamil Zaimović direktor ZD RMU „Breza“ koji je ujedno i otvorio 23. Memorijalni turnir šehidima i poginulim sportistima BiH 2018. godine.

Osvajač 23. Memorijalnog turnira šehidima i poginulim sportistima BiH 2018. je FK Velež Mostar koji je u finalnom susretu sa 2:0 savladao FK Rudar Kakanj.
Treće mjesto zauzela je sjajna ekipa NK Ilijaš pobijedivši FK Mladost Župča rezultatom 5:0

Za najboljeg igrača proglašen je mladi Nermin Alagić iz FK Velež Mostar, a njegov klupski kolega Adnan Bobić najbolji je golman.

0 0