Info

Počela prva faza projekta izgradnje dječijeg igrališta

 

24.08.2018 13:53
Slika
 

Zahvaljujući sredstvima općine Breza, donacijama predsjednika političke stranke Savez za bolju budućnost BiH Fahrudina Radončića i vlasnika firme "Bosna u očima Gulfa" Hamada Al-Ajamija, danas je u Brezi započela prva faza projekta "Izgradnja dječijeg igrališta uz Opću biblioteku".

Vrijednost radova iznosi 67.707 konvertibilnih maraka, a lokaciju na kojoj je planirana gradnja danas su obišli načelnik općine Breza Munib Zaimović, viša samostalna referentica za pripremu tenderske dokumentacije Rašida Mušanović, direktor firme "ARTING BH" d.o.o. koja će vršiti usluge nadzora nad radovima Agim Papraniku i predstavnik izvođača radova, inžinjer građevine Bilal Muratović iz firme "Ame" d.o.o.

Nastojeći razvijati sadržaje za najmlađe Općina Breza je krenula u realizaciju ovog projekta.

- Naša je dužnost uložiti maksimalne napore da djeci osiguramo uvjete za kvalitetno provođenje slobodnog vremena - istaknuo je načelnik Zaimović.

Dječije igralište prostirat će se na površini od 1.000 kvadratnih metara. Sastojat će se od brojnih sprava za igru i vježbanje kao što su tobogan s platformom, dvosjedna klackalica, ljuljačka, drvena penjalica, pješčanik, kombinovana sprava sa kulama, mostom i merdevinama, penjalica sa mini toboganom i drvenom platformom, kao i posebnih sprava dizajniranih za djecu sa posebnim potrebama. Prostor će biti pokriven sa LED svjetiljkama, a bit će postavljene parkovske klupe i korpe za smeće.

Radovi će, između ostalog, uključivati raščišćavanje terena, skidanje humusnog sloja s planiranih pozicija objekata, izradu pješčanika s drvenim palisadnim ramom, betoniranje temelja za klupe i objekte, montažu tipskih objekata, dodatno osvjetljenje, ograđivanje, popločavanje staza i hortikulturno uređenje.

0 0