Info

Realizacija Programa utroška sredstava Fonda za zaštitu okoliša : JP “Komunalno” odobrena sredstva za unapređenje sistema primarnog odvajanja otpada

 

21.08.2019 13:14
Slika
 
Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša ZDK Arnel Isak i v.d. direktora Javnog preduzeća “Komunalno” Breza Ramiza Frljak, u zgradi Vlade potpisali su u ponedjeljak Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava u svrhu realizacije projekta “Unapređenje sistema primarnog odvajanja otpada kroz nabavku kontejnera i uspostava odgovarajuće infrastrukture za razdvajanje i odlaganje komunalnog otpada”.

Iznos odobrenih sredstava Ministarstva je u iznosu od 32.221 KM sa svim uključenim taksama i ostalim dadžbinama što uključuje PDV i sve druge vrste javnih prihoda.

Posredstvom Javnog poziva Vlada Zeničko-dobojskog kantona je odabrala 17 projekata čija će realizacija biti finansirana sredstvima Fonda za zaštitu okoliša.

Potpisivanjem ugovora za projekte upravljanja otpadom otpočela je realizacija Programa utroška sredstava Fonda za zaštitu okoliša Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša ZDK vrijednog 1,5 miliona KM.
0 0