Info

Polaganjem cvijeća na šehitlucima, spomen-kosturnici i rimokatoličkom groblju obilježena godišnjica formiranja Patriotske lige BiH

 

10.06.2020 21:25
Slika
 

Polaganjem cvijeća na šehidskim mezarjima, spomen-kosturnici i rimokatoličkom groblju i odavanjem počasti šehidima i palim borcima u Brezi je obilježena 29. godišnjica od formiranja Patriotske lige Bosne i Hercegovine.

Osnovne činjenice o uzrocima formiranja Patriotske lige BiH, njenoj ulozi i značaju u pripremama u odbrani od agresije na RBiH prezentirao je Salko Opačin, predsjednik Udruženje boraca “Patriotska liga Breza” u čijoj organizaciji je obilježen ovaj važan datum.

Opačin je evocirao uspomene na sudbonosne događaje te zahvalio preživjelim članovima Patriotske lige na herojskoj borbi kojom je odbranjena čast, sloboda i dostojanstvo domovine i svakog čovjeka u najtežim trenucima.

Čestitke u povodu značajne godišnjice uputio je načelnik općine Breza mr. sci. Munib A. Zaimović, istaknuvši historijsku ulogu i veliki doprinos Patriotske lige u organizaciji i pripremi odbrane države BiH i svih njenih građana.

Odlukom Predsjedništva BiH od 23. juna 1992. godine, sve jedinice Patriotske lige ušle su u sastav Armije Republike BiH.

Galerija fotografija : Obilježena godišnjica formiranja Patriotske lige BiH

0 0