Info

Policijskoj stanici Breza uručeni ključevi novog službenog vozila

 

24.01.2020 13:20
Slika
 
U Policijskoj stanici Breza danas je obavljena primopredaja ključeva novog službenog vozila, nabavljenog zahvaljujući aktivnostima Ministarstva unutrašnjih poslova i podršci Vlade Zeničko-dobojskog kantona, u cilju boljeg materijalno-tehničkog opremanja policijskih službi i službenika.

Ključeve vozila marke "Mazda", ministar unutrašnjih poslova u Vladi ZDK Dario Pekić uručio je komandiru Policijske stanice Breza, višem inspektoru Mensuru Haliloviću.

- Vjerujem da će uz pomoć vozila policijski službenici adekvatnije obavljati svoje redovne poslove. Naši prioriteti u radu su stalna edukacija uposlenih, podizanje njihovog životnog standarda i opremanje naših organizacionih jedinica - rekao je ministar Pekić.

Uručenju službenog policijskog vozila prisustvovali su načelnik općine Breza mr. sci. Munib A. Zaimović, policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK Semir Šut, načelnik Policijske uprave II Fahrudin Pušina, zamjenik komandira PS Breza Avdo Omerhodžić i zastupnik u Skupštini ZDK Vedad Jusić.

Na sastanku s predstavnicima lokalne zajednice, u prostorijama Policijske stanice Breza koja je dio Policijske uprave II u čijem sastavu još djeluju policijske stanice Visoko i Kakanj, komandir Halilović je naglasio da su primopredajom vozila ostvareni bolji uvjeti rada za policajce, a kako je dodao, postignuta je i veća sigurnost u obavljanju svakodnevnih zadataka.

- Bit ćemo još operativniji, vodeći računa da u svakom trenutku budemo na usluzi našim građanima – istaknuo je komandir Halilović.

Općinski načelnik Zaimović je izrazio zadovoljstvo zbog izuzetno dobre saradnje lokalne administracije i policijskih struktura koja je obilježila protekli period, te potvrdio spremnost da se takva dobra praksa nastavi i u budućem periodu.

- Predano vozilo će doprinijeti poboljšanju operativnosti policijskih službenika i održanju dobre sigurnosne situacije na području općine Breza. U ime Općinskog vijeća, građana i svoje, komandiru i policijskim službenicima želim puno sreće u daljnjem radu - izjavio je načelnik Zaimović.

Iskazujući zahvalnost Vladi i Ministarstvu unutrašnjih poslova zbog kadrovskog jačanja policije u ZDK, komesar Šut je akcentirao da se konstantno mora raditi na usavršavanju rada policijskih službenika i stvaranju visokog stepena bezbjednosti na području kantona.

Galerija fotografija : Policijskoj stanici uručeni ključevi novog vozila
0 0