Info

Posjeta delegacije MDD „Merhamet“

 

05.10.2017 13:39
Slika
 

O mogućnostima poboljšanja uvjeta rada javne kuhinje, na današnjem sastanku u maloj sali općine Breza, razgovarali su predsjednik Muslimanskog dobrotvornog društva (MDD) „Merhamet“ Hajrudin Šahić, direktorica Merhameta - Regionalni odbor Zenica Zijada Kliko, sekretar Merhameta - Osnovni odbor Breza Nusret Kadrić, humanitarci Ramiz Kadrić i Harald Jakobeit iz njemačke organizacije „Most za Bosnu“, načelnik Munib Zaimović, njegova pomoćnica za finansije Meliha Beširević i savjetnik za društvene djelatnosti Eldin Mustafić.

Delegacija „Merhameta“ upoznala je načelnika Zaimovića s aktivnostima i budućim planovima, a posebno su ukazali na teške uvjete za rad u Merhametovoj Narodnoj kuhinji u Brezi. Zaimović je pozvao čelnike lokalnog dobrotvornog Društva na intenzivniju saradnju. Dodao je da će općina Breza pružiti punu podršku radu javne kuhinje, a sve s ciljem unapređenja stanja u ovoj oblasti na zadovoljstvo, prije svega korisnika.

„Općina Maglaj za rad svog Merhameta izdvaja 35.000 KM, općina Kakanj čak 50.000 KM, dok općina Breza djelovanje Merhameta pomaže s iznosom od 3.000 KM“, naglasio je Ramiz Kadrić, tražeći veću podršku lokalne samouprave.

Predstavnik organizacije „Most za Bosnu“ iz Njemačke Ramiz Kadrić već je ranije razgovarao sa Zaimovićem i tom prilikom najavio realizaciju humanitarnog projekta za općinu Brezu. Riječ je o podjeli prehrambenih paketa socijalno ugroženom stanovništvu u ovoj općini.

Ramiz Kadrić je istaknuti humanitarac od 1994. godine i veliki prijatelj Bosne i Hercegovine. Za vrijeme poplava 2014. godine, boravio je u Maglaju, kada je iz Njemačke organizirao dopremanje pomoći stanovništvu ugroženog područja.

FOTOGALERIJA : Posjeta delegacije MDD "Merhamet"

VIDEO : Delegacije MDD "Merhamet" u posjeti općini Breza 

0 0