Info

Potpisan Ugovor o finansiranju projekta "Ojačanje mosta na rijeci Stavnji"

 

10.02.2018 15:57
Slika
 
U maloj sali općine Breza, 9. februara u 15 sati, načelnik Munib Zaimović i sudija Mustafa Šabić zaključili su Ugovor o finansiranju projekta „Ojačanje mosta na rijeci Stavnji u ulici 6. april s obnovom obalnih stubova i izradom pješačkih staza". Na dvanaestoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća, vijećnici su dali saglasnost za realizaciju, dok će sve troškove izvođenja radova snositi Mustafa Šabić, sudija Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine.

Prema članovima Ugovora, početak izvođenja radova planiran je 1. marta, a finalizacija najkasnije do 1. juna 2018. godine.

Šabić je odluku donio prije dvije godine kad je, kako kaže, na televiziji gledao pjevača Himzu Polovinu, koji je izvodio sevdalinku o Mehmed-paši i njegovoj namjeri da gradi most na Drini.

"Odmah mi je sinula ideja da most u Brezi, koji je prilično dotrajao i postao opasan za pješake i vozače motornih vozila, detaljno rekonstruišemo, obnovimo, uljepšamo i učinimo sigurnim za pješake i vozače. Kao građaninu Breze, bit će mi najveće zadovoljstvo ako moj skromni čin bude podstrek ostalim građanima koji su u mogućnosti da učine slično ili više. Poslije nas jedino ostaju naša djela. Zahvaljujem Općinskom vijeću na datoj saglasnosti, načelniku Munibu Zaimoviću koji se pobrinuo za administrativni dio, prijatelju Abduselamu Smailbegoviću, mojoj desnoj ruci u ovom poduhvatu, izvođačima radova firmi TERMO-BETON. Zahvaljujem svojoj porodici, prije svega roditeljima, kojima će rekonstruisani most biti posvećen", naveo je Šabić.

Načelnik Zaimović je uputio izraze zahvalnosti sugrađaninu Šabiću što je svojim djelom pokazao kako se treba odnositi prema gradu.

Rukovodioci firme TERMO-BETON Sabit Frljak i Ahmed Turbo su istaknuli kako su počašćeni što su odabrani da budu izvođači radova, pohvalivši nesvakidašnji gest sudije Šabića.

FOTOGALERIJA : U maloj sali općine Breza potpisan Ugovor o finansiranju projekta

VIDEO : Potpisan Ugovor o finansiranju projekta „Ojačanje mosta na rijeci Stavnji"
0 0