Info

Potpisan Ugovor o izgradnji dječijeg igrališta

 

01.08.2018 13:10
Slika
 

Općinski načelnik Munib Zaimović i direktor firme "Ame d.o.o" Almedin Omerhodžić danas su potpisali Ugovor o izgradnji dječijeg igrališta koje će biti smješteno na lokalitetu pored Opće biblioteke "Muhamed Kantardžić" Breza. Vrijednost pripremnih, građevinskih, zemljanih i radova na montaži objekata za igru i vježbanje djece iznosi 67.707 konvertibilnih maraka, dok je finalni rok za dovršetak projekta 60 dana.

Finansijsku konstrukciju za izgradnju objekta otvorenog tipa koji će djeci pružati poticajan okvir za razvijanje niza tjelesnih i mentalnih sposobnosti, zaokružili su predsjednik političke stranke Savez za bolju budućnost Bosne i  Hercegovine Fahrudin Radončić koji je donirao 20.000 KM, vlasnik firme "Bosna u očima Gulfa" Hamad Al-Ajami s iznosom od 10.000 KM, dok je preostali dio osigurala Općina Breza na čelu s načelnikom Zaimovićem.

- Osnovni cilj projekta je da što većem broju djece i mladih u Brezi omogućimo kvalitetna i sigurna mjesta za igru. Također, želimo promovirati bitnost boravka djece na otvorenom i kvalitetnog druženja s vršnjacima, kao i doprinijeti kvalitetnijem životu građana u našoj lokalnoj zajednici. Veliku zahvalnost dugujemo predsjedniku Fahrudinu Radončiću i firmi "Bosna u očima Gulfa" - rekao je načelnik Zaimović.

0 0