Info

Potpisan Ugovor o nastavku izvođenja radova na izgradnji centralnog spomen-obilježja šehidima i palim borcima Breze, faza III

 

15.05.2020 12:13
Slika
 
Načelnik općine Breza mr. sci. Munib A. Zaimović i direktor firme firme "TERMO-BETON" d.o.o. Sabit Frljak potpisali su danas Ugovor o nastavku izvođenja radova na izgradnji centralnog spomen-obilježja šehidima i palim borcima Breze, faza III.

Ugovoreni radovi, čija je vrijednost 128.697,62 KM, sastojat će se, između ostalih, u izradi čeličnih konstrukcija, izvedbi stubova s ispisom imena, hidromašinskih radova, elektroradova i izrade prilaznih staza. Izvođač se odredbama ugovora obavezao da će posao izvesti u roku od 60 dana. Zaključenju Ugovora prisustvovao je i suvlasnik firme "TERMO-BETON" Ahmed Turbo.

Načelnik Zaimović je ovom prilikom zahvalio svim učesnicima projekta koji su u proteklom periodu dali doprinos njegovoj dosadašnjoj realizaciji. On je posebno izrazio radost zbog činjenice da će renomirana domaća firma raditi na okončanju jednog od najznačajnijih projekata za Brezu.

“Čast nam je što će naša firma raditi ovako zahtjevan projekt. Centralno-spomen obilježje spomenik je i podsjetnik na vrijeme u kojem su najbolji sinovi naše zemlje dali živote da bismo danas živjeli u slobodi. Stalno će nas podsjećati da nastavimo koračati putem za slobodu i pravednost”, rekao je Frljak.

TERMO-BETON Breza jedno je od najuspješnijih preduzeća za građevinarstvo, trgovinu i usluge u Bosni i Hercegovini. Osnovna djelatnost je građevinarstvo (niskogradnja i visokogradnja), proizvodnja betona i betonskih prefabrikata, kao i AB konstrukcija.
0 0