Info

Potpisan Ugovor o udruživanju sredstava u okviru projekta PRO-Budućnost : Djelimična sanacija objekta Doma kulture

 

21.10.2020 15:29
Slika
 
Općinski načelnik mr. sci Munib A. Zaimović danas je u sali Općinskog vijeća, u prisustvu predstavnika američke humanitarne organizacije Catholic Relief Services (CRS) Semira Macića, potpisao Ugovor o udruživanju sredstava u okviru projekta PRO-Budućnost.

Zaključivanjem Ugovora načelnik Zaimović potvrdio je saglasnost općine Breza da udruži finansijska sredstva i resurse s CRS-om za realizaciju zajedničkog projekta “Djelimična sanacija objekta Doma kulture” u Brezi. Vrijednost radova koje će izvesti firma HDI d.o.o. Sarajevo koju zastupa direktor Haris Djana, je 73.713, 88 KM, a na osnovu provedene tender procedure, projekt PRO-Budućnost finansirat će troškove u iznosu do 64.350 KM, a Općina Breza u iznosu ne manjem od 20 posto u odnosu na ukupnu sumu.

Ugovor o izvođenju sanacije objekta Doma kulture u Brezi, čiji će obim radova obuhvatati popravak dijela fasade i krova, zamjenu fasadne stolarije i sanaciju prostorija u svrhu proširenja prostora biblioteke, načelnik Zaimović danas je potpisao i s direktorom firme HDI d.o.o. Sarajevo.

Podrška unapređenju lokalne infrastrukture nova je komponenta USAID-ovog projekta izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini PRO-Budućnost (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost), kojeg provodi humanitarna i razvojna agencija CRS u partnerstvu s Institutom za razvoj mladih KULT, Caritasom Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzla i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka.

U Radnu grupu za provedbu projekta PRO-Budućnost u općini Breza imenovani su stručni saradnik za društvene djelatnosti Zikret Mahmutović, saradnik na poslovima pripreme projektnih prijedloga prema inostranim i domaćim institucijama Alen Smajić, službenica za planiranje Strategije razvoja Eldina Dervišević, direktorica Opće biblioteke “Muhamed Kantardžić” Indira Lukačević i viša samostalna referentica za pripremu tenderske dokumentacije Rašida Mušanović.
0 0