Info

Dr. Azra Kamenarević: Nagrada mi predstavlja odgovornost da idem dalje putem znanja i kontinuirane edukacije jer samo na takav način možemo donijeti dobro našem gradu

 

07.04.2024 21:25
Slika
 
Na svečanoj akademiji u povodu 6. aprila – Dana općine Breza, održanoj u kino sali “Sretno”, predsjedavajući Općinskog vijeća Breza Anel Rihić javno odlikovanje “Nagrada Breze” uručio je dr. Azri Kamenarević.

“Zahvaljujem građanima Breze, svim pacijentima koji su prepoznali moj trud i rad. Hvala onima koji su me nominirali kao i Općinskom vijeću na jednoglasnom podržavanju prijedloga. Ovaj poziv pripada grupi najhumanijih poziva i rekla bih da postoje dvije stvari koje nas određuju. Onog trenutka kad krenemo da se bavimo medicinom, moramo koračati putem znanja, nauke i kontinuirane edukacije. Druga je stvar, kada krenemo da radimo, moramo biti svjesni da ne možemo raditi sami, već nam je potrebna podrška kolega. Veoma zaslužnim, za nagradu koju sam dobila, smatram i sve svoje kolege i uposlenike Doma zdravlja Breza koji su sigurno davali maksimum, kako u periodu pandemije koronavirusa tako i poslije. Nagrada mi znači puno, ali koliko god bila zadovoljna, na neki način mi predstavlja odgovornost da idem dalje putem znanja i kontinuirane edukacije jer samo na takav način možemo imati bolju budućnost i donijeti dobro našem gradu i našoj državi“, nakon preuzimanja priznanja istaknula je dr. Kamenarević.

Azra Kamenarević rođena je 1980. godine u Sarajevu. Živi u Brezi, gdje je završila osnovnu školu i Opću gimnaziju. Medicinski fakultet završila je na Univerzitetu u Sarajevu.

Nakon položenog stručnog ispita, 2015. godine zapošljava se u Javnoj ustanovi Dom zdravlja Breza, gdje do 2017. godine radi kao ljekar opće prakse u Ambulanti porodične medicine i Hitne medicinske pomoći.

Od 2017. do 2023. godine, uz redovan rad u Hitnoj medicinskoj pomoći Doma zdravlja Breza, obavlja specijalizantski staž po programu samofinansiranja na Klinici za radiologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

U istom periodu, usljed pandemije izazvane virusom Covid-19 i zbog povećanog obima posla u Domu zdravlja Breza i nedostatka ljudskih resursa, prekida specijalizantski staž na period od sedam mjeseci i radi u brezanskoj kovid ambulanti.

Specijalizaciju iz Kliničke radiologije na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu završava u julu 2023. godine i stječe zvanje “specijalist kliničke radiologije”.

Nakon položenog specijalističkog ispita nastavlja raditi kao specijalist radiologije u Domu zdravlja Breza, gdje radi i danas.

Uz redovan rad, svoje obrazovanje permanentno usavršava na brojnim edukacijama iz oblasti interne medicine, hitne medicinske pomoći i radiologije.

Galerija fotografija
0 0