Info

Potpisani ugovori sa korisnicima sredstava Fonda za zaštitu okoliša FBiH

 

03.07.2018 08:42
Slika
 

Kantonalni resorni ministar okoliša Fahrudin Brkić jučer je u sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona sa načelnikom općine Breza Munibom Zaimovićem i direktorom Javnog preduzeća "Komunalno" Enverom Hadžiahmetovićem potpisao ugovore o dodjeli sredstava za pomoć u realizaciji projekata "Nabavka opreme za reciklažno dvorište sa ciljem uspostave odgovarajuće infrastrukture za razdvajanje i odlaganje komunalnog otpada" i "Unapređenje sistema primarnog odvajanja otpada kroz nabavku kontejnera i uspostava odgovarajuće infrastrukture za razdvajanje i odlaganje komunalnog otpada".

Njihova vrijednost iznosi 55.000 konvertibilnih maraka.

Ministarstvo je pomoć odobrilo u skladu sa namjenama utvrđenim Programom utroška sredstava Fonda za zaštitu okoliša FBiH za 2018. godinu.

– Sva sredstva koja dobijemo od Fonda okoliša FBiH raspoređujemo putem javnih poziva. Ove ćemo godine ukupno dobiti 4.800.000 KM, od čega 3.010.000 KM direktno transferiramo lokalnim zajednicama, a 1,8 miliona raspoređujemo putem naših projekata i javnih poziva. Nadamo se da će sredstva značajno unaprijediti poslove zbrinjavanja otpada u našim lokalnim zajednicama i Kantonu – rekao je ministar Brkić.

0 0