Aktivnosti općinskog načelnika

Predstavnici Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini i Općine Breza potpisali Pismo sporazuma

 

16.07.2019 08:24
Slika
 
U petak, 12. jula 2019. godine, u kabinetu Općinskog načelnika upriličeno je potpisivanje Sporazuma između predstavnika Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini i Općine Breza o sufinansiranju projekta „Izgradnja sportskih terena i dječijeg igrališta Kamenice „Prikodolica“ koji je dio Strategije razvoja općine Breza 2019.-2027. godina.

Navedeni projekt se realizuje u okviru Projekta integrisanog lokalnog razvoja (ILDP), kojeg zajednički implementiraju Vlada Švicarske i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH)“. 

Sporazum je u ime Općine Breza potpisao Općinski načelnik Munib A. Zaimović, a potpisivanju su prisustvovale Amela Gačanović –Tutnjević, savjetnica za lokalnu upravu ILDP-a i Eldina Dervišević, saradnica za lokalni razvoj u Općini Breza.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 59.700,83 KM pri  čemu je putem ILDP-a obezbjeđeno 42.033,14 KM dok Općina Breza u realizaciji Projekta učestvuje sa 17.667,69 KM.  Projektom će se izgraditi teren za mali nogomet i igralište za djecu u naselju Kamenice pri čemu će pristup sportskom terenu i igralištu imati i stanovnici okolnih naselja Mahala, Potkrat, Koritnik i Smailbegovići. Projekt će na taj način osigurati direktnu korist za oko 1.000 djece i mladih  koji žive na širem području mjesne zajednice Mahala. Krajnji cilj projekta je da poveća nivo sportskih aktivnosti u ciljnim zajednicama te da pozitivno utiče na povećanje broja članova sportskih klubova. Planirani period realizacije projekta je ukupno 10 mjeseci.

Općinski načelnik Munib A. Zaimović je iskoristio priliku da se zahvali UNDP-u, ILDP projektu i Švicarskoj vladi na pruženoj finansijskoj podršci i datom doprinosu za razvoj Općine. Općina Breza nastavlja raditi sa ILDP projektom na implementaciji Strategije i uspostavi sistema za upravljanje lokalnim razvojem.
0 0