Info

Predsjedavajući Skupštine ZDK Jasmin Duvnjak posjetio Brezu

 

21.06.2018 08:59
Slika
 

Općinu Breza posjetio je jučer predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak. Tokom radno-protokolarnog sastanka sa načelnikom Munibom Zaimovićem, predsjedavajući Duvnjak je istaknuo da je prvi put u zvaničnoj posjeti, a posebno je pohvalio trud predstavnika lokalne samouprave usmjeren u pravcu dobijanja saglasnosti na izmjene i dopune Prostornog plana u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona.

Govoreno je trenutnim aktivnostima Općinskog vijeća i općine Breza, kao i planovima za budućnost. Načelnik Zaimović upoznao je Duvnjaka o strategiji i viziji razvoja ove lokalne zajednice i prioritetnim projektima za poboljšanje uvjeta života građana. Zahvalio je i Skupštini Kantona na davanju saglasnosti na izmjene i dopune Prostornog plana, veoma važan razvojni dokument za Brezu.

Poslije prijema u Uredu načelnika Duvnjak je razgovarao sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Breza Vedadom Jusićem i članovima Kolegija OV-a Anesom Zaimovićem, Dževahidom Sokićem, Memsudom Kadrićem, Nusretom Jusićem i Belmom Škrgić. Glavna tema ovog razgovora je bila unapređenje zdravstvene zaštite i liječenje građana u ZDK.

Polaganjem cvijeća na spomen-obilježja šehidskih mezarja, delegacije Skupštine ZDK i općine Breza odale su počast šehidima i poginulim borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Svoj boravak u Brezi Duvnjak je zaokružio posjetom direktoru Rudnika mrkog uglja "Breza" Ćamilu Zaimoviću i članovima menadžmenta ovog preduzeća interesirajući se o investicijskim projektima, uvjetima rada za rudare i poslovanju ovog privrednog društva. Direktor Zaimović bio je zahvalan Duvnjaku te mu je uručio simbolične poklone.

Foto : Jasmin Duvnjak posjetio Brezu

0 0