Info

Predstavljeno donirano vatrogasno vozilo

 

29.11.2017 08:16
Slika
 

Jučer je na parkingu općine Breza, u prisustvu pomoćnika načelnika Huse Herce i Melihe Beširević, zaposlenika Odjela civilne zaštite i članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Breza“, zvanično izvršeno predstavljanje doniranog vatrogasnog vozila.

U sklopu manifestacije "Oktobar - mjesec zaštite od požara" u Zenici je prošlog mjeseca upriličena primopredaja - uručivanje MTS-a vatrogasnim jedinicama (DVD-PVJ) Zeničko-dobojskog kantona. Vozila je poklonio Grad Zenica s ciljem unapređenja usluga i povećanja efikasnosti vatrogastva.

Ova vozila Profesionalna vatrogasna brigada Zenica više ne koristi, a iako su starija, vozila su u funkciji i sigurno će koristiti potrebama Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Breza".

„Vatrogasci su uvijek spremni i prvi u zaštiti građana i imovine, a Breza jednostavno ne može bez njih. Izražavam nadu da će vozila, prije svega, služiti za preventivu i vježbe, a najmanje za gašenje požara i druge intervencije. Hvala još jednom rukovodstvu općine Zenica, koja se pokazala kao veoma odgovorna zajednica, a zahvale upućujem i Midhatu Serdareviću, pomoćniku gradonačelnika Zenice za Civilnu zaštitu“, rekao je Huso Herco, pomoćnik načelnika za poslove civilne zaštite općine Breza.

0 0