Info

Premijer i ministri Vlade ZDK boravili u radnoj posjeti Brezi

 

13.02.2020 22:59
Slika
 
Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona na čelu s premijerom Mirzom Ganićem boravila je danas u radnoj posjeti općini Breza, gdje je upriličen sastanak s Općinskim načelnikom mr.sci. Munibom A. Zaimovićem, njegovim saradnicima i direktorima javnih ustanova koje djeluju pod okriljem Općine.

Delegaciju su činili ministar privrede Zlatko Jelić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mirnes Bašić, ministar finansija Josip Lovrić, ministrica za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Azra Šabanović, ministar unutrašnjih poslova Dario Pekić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Spahija Kozlić, ministar zdravstva Adnan Jupić, ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije  Arnel Isak, predsjedavajući Skupštine ZDK Ćazim Huskić, savjetnik premijera Emir Vračo i portparol Vlade ZDK Adem Mecavica.

Premijer Ganić potvrdio je opredjeljenje kantonalne Vlade za ravnomjerni razvoj svih općina, naglasivši da su svi dijelovi jednako važni. “Naše djelovanje će ići u pravcu da u svim općinama stvorimo uvjete da građani bolje žive”, rekao je Ganić.

Načelnik Zaimović je zahvalio premijeru i ministrima na izuzetno korektnoj saradnji na projektima od obostranog interesa, istaknuvši spremnost lokalne zajednice da partnerski s kantonalnom Vladom na bilo koji način pomogne realizaciju projekata koji će podstaći ekonomski rast i zapošljavanje.

Dobrodošlicu premijeru i ministrima poželjeli su sekretar Općinskog vijeća Safet Zahirović, predsjedavajući Memsud Kadrić, pomoćnice načelnika Meliha Beširević i Selma Gazdić, pomoćnici načelnika Huso Herco i Salih Hasanspahić, direktorica Opće biblioteke “Muhamed Kantardžić” Indira Lukačević, direktorica JU “Umihana Čuvidina” Amra Mušić, direktor Centra za socijalni rad Osman Salkić, direktor JU Veterinarska stanica Mirsad Bogilović i direktor Doma zdravlja dr. Edin Avdić.

Uslijedilo je polaganje cvijeća na spomen-obilježjima šehidskih mezarja te odavanje počasti poginulim borcima Armije RBiH.

Delegacije općine i kantonalne Vlade posjetile su Rudnik mrkog uglja "Breza", upriličivši sastanak s rukovodstvom ovog preduzeća. Nakon polaganja cvijeća na spomen-obilježju nastradalim rudarima, u sali za konferencije direktor Ćamil Zaimović, izvršni direktor za tehničke poslove Amir Kulaglić  i izvršna direktorica za ekonomsko-pravne poslove Aiša Salkić govorili su o brojnim problemima s kojima se RMU suočava i prijedlozima njihovog rješavanja.

Na rasporedu je bila i posjeta sjedištu uspješne domaće firme “Kazaz” koja se bavi proizvodnjom namještaja i većinom je opredijeljena na izvoz. Vlasnik Amir Kazaz informisao je premijera i ministre o brojnim pozitivnim stvarima koje karakterišu poslovanje ovog lokalnog privrednog giganta u kojem je zaposleno 60 radnika.

Galerija fotografija : Premijer i ministri Vlade ZDK posjetili općinu Breza
0 0