Info

Prezentirana iskustva projekta "Participativni budžet u BiH"

 

26.04.2018 20:14
Slika
 

Rezultati i iskustva projekta "Participativni budžet u BiH" koji se implementira u općinama Breza, Istočna Ilidža i Kreševo, prezentirani su na radionici koja je u sarajevskom hotelu „Saraj“ održana danas.

U uvodnom dijelu govorili su izvršna direktorica Udruženja izbornih zvaničnika u BiH (UIZBiH) Zvjezdana Dragović, ambasador Republike Češke u BiH Jakub Skalnik, program-menadžerica UIZBiH Anela Čavdar i predstavnik češke organizacije Agora CE Vojtech Černy koji je ovom prilikom predstavio brošuru “Metodologija kreiranja participativnog budžeta za općine u BiH".

Radionici su, ispred općine Breza, prisustvovali načelnik Munib Zaimović, koordinatori na projektu Alen Smajić i Eldin Mustafić te Amra Mušić i Evelina Jekalović, predstavnice timova koji su radili na izradi projektnih prijedloga “Pokretnom rampom do sigurnosti” i "Happy schoolchild".  

”Izgradnja izletišta i poboljšanje turističke ponude na lokalitetu Vinca iznad sela Izbod”, „Happy schoolchild“, „Pokretnom rampom do sigurnosti“ i ”Dječije igralište za bolje sutra” četiri su pobjednička projektna prijedloga u okviru Participativnog budžeta za Brezu.

FOTO : Radionica u hotelu "Saraj"

VIDEO : Prezentirana iskustva projekta "Participativni budžet u BiH"

0 0