Info

Prijem za novoizabrane zastupnice u Skupštini ZDK

 

13.12.2018 15:20
Slika
 

Nakon što je 23. novembra u Zenici održana konstituirajuća sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), tokom koje su novoizabrane zastupnice iz općinskih odbora Socijaldemokratske partije (SDP) i Demokratske fronte (DF), Branka Trogrlić i Vlasta Kalas, položile zakletvu te potpisale izjavu o prihvatanju četverogodišnjeg mandata, načelnik općine Breza Munib Zaimović danas je upriličio prijem za nove kantonalne zastupnice.

Kalas i Trogrlić su izrazile veliku zahvalnost svima na podršci uz najavu kvalitetne saradnje s ostalim zastupnicima, budućom Vladom ZDK, načelnikom Zaimovićem i vijećnicima Općinskog vijeća Breza.

- Prije svega, hvala biračima na podršci na proteklim izborima. Dat ću sve od sebe kako bih radom i djelovanjem opravdala iskazano povjerenje - navela je Kalas, istaknuvši da se nada zajedništvu i produktivnom radu.

- Svima nam je u interesu raditi na dobrobiti građana. Borit ću da Općina Breza zahvaljujući mom angažmanu postane ekonomski jača i društveno odgovornija - rekla je Trogrlić, koja u svom političkom djelovanju ima višegodišnje iskustvo.

Načelnik Zaimović je čestitao zastupnicama, poželio im mnogo sreće u radu te akcentirao značaj uloge zastupnika u Skupštini zahvaljujući čijim aktivnostima, kako je rekao, često je moguće inicirati realizaciju projekata koji su važni za razvoj općine Breza.

Prijemu u maloj sali prisustvovali su sekretar Općinskog vijeća Safet Zahirović i savjetnik za pravne poslove Mirza Džambić.

U nastavku konstituirajuće sjednice Skupštine ZDK, čiji je dnevni red na rasporedu bio 29. novembra 2018. godine, za predsjednika kluba Bošnjaka izabran je Nusret Imamović, za predsjednika kluba Hrvata Vlasta Kalas, dok će predsjednik kluba Srba biti Mladen Simić.

0 0