Info

Prijem za odličnog mladog kikboksera Jasmina Alispahića i njegovog trenera Esmira Eskića

 

02.10.2020 22:20
Slika
 
Načelnik mr. sci. Munib A. Zaimović u maloj sali općine Breza upriličio je prijem za odličnog osamnaestogodišnjeg kikboksera Jasmina Alispahića, člana Kik boks kluba “Spartak”, koji će 31. oktobra u Sarajevu nastupiti na turniru “King of Kings”. Radi se o jednom od najpopularnijih brendova kik boksa, koji organizuje turnire na najvišem nivou, okupljajući sportiste svjetske klase i najvatrenije ljubitelje borilačkih sportova.

U pratnji mladog sportiste, višestrukog državnog prvaka, bio je njegov trener Esmir Eskić koji smatra da je Jasmin spreman za svoju treću profesionalnu borbu u karijeri.

Zaimović je ovom prilikom rekao da je Alispahić odličan ambasador općine Breza i svoje zemlje.

"Sportski savez općine Breza je u 2019. godini ovog mladića proglasio za najboljeg sportistu u juniorskoj kategoriji, a Općina Breza će i dalje pratiti uspjehe i podržavati njegov rad", poručio je Zaimović.

Alispahić je istaknuo da mu je svaki rezultat podsticaj da nastavi predanije i jače trenirati i pripremati se za borbe, te je zahvalio na pruženoj podršci. Kroz klub “Spartak” u Brezi je od osnivanja, u 2013. godini, prošlo više od 150 sportista od kojih su mnogi ostvarivali značajne uspjehe na raznim takmičenjima i prvenstvima.

Prijemu je prisustvovao i stručni saradnik za društvene djelatnosti u općini Breza Zikret Mahmutović.

Galerija fotografija : Prijem za Alispahića i Eskića
0 0