Aktivnosti općinskog načelnika

Prijem za Omera Kadrića i Mubinu Ahmedspahić

 

10.03.2017 14:55
Slika
 

Omer Kadrić i Mubina Ahmedspahić, članovi Omladinskog centra „Desnek“, razgovarali su danas s načelnikom Munibom Zaimovićem o planiranim aktivnostima i problemima koji usložnjavaju rad ovog Centra. Među otežavajućim okolnostima, spomenut je problem nedostatka prostora, od čega ovisi realizacija brojnih aktivnosti.

„Trebali bismo planirati nove projekte i praviti nove timove sa srednjoškolcima, ali nemamo gdje. Za početak, trebaju nam dodatne prostorije. Umjetnička radionica, koja djeluje već 6-7 godina, svaki dan ima sve veći broj članova. Pokrenuli smo interesantan projekt lutkarske predstave, gdje djeca mlađeg uzrasta pripremaju predstave za drugu djecu. Imali smo dobre premijere u saradnji s Obdaništem „Umihana Čuvidina“ i Općom bibliotekom „Muhamed Kantardžić“. Imamo dobru saradnju s Udruženjem „Progres“ iz Sarajeva. Već godinama učestvujemo u aktivnostima njihovog mirovnog kampa koji se održava na Igmanu“, istaknuo je Kadrić.

Zaimović je izrazio svoju zahvalnost mladima iz „Desneka“ što su pokazali, entuzijazam, zrelost i odgovornost, podržao njihove inicijative i rekao da će Općina Breza rado pomoći stvaranju uvjeta za što bolje funkcionisanje Omladinskog centra.

0 0