Info

Prijem za predsjednika i članove Upravnog odbora Organizacije porodica šehida i poginulih boraca općine Breza

 

24.01.2019 08:14
Slika
 
Načelnik Munib Zaimović i njegov pomoćnik za boračko-invalidsku zaštitu Ruzmin Hodžić, jučer su organizirali prijem za predstavnike Organizacije porodica šehida i poginulih boraca (OPŠiPB) općine Breza sa kojima su razgovarali o bitnim pitanjima za rad ove Organizacije, posjetama porodicama šehida u 2019. godini i projektima koji se planiraju realizovati u narednom periodu.

Predsjednik i članovi Upravnog odbora OPŠiPB Tarik Herco i Hamdija Kulić, Sedin Šišić, Šaban Keškić te Džemila Beganović su predložili određene modalitete čija bi primjena poboljšala rad Organizacije. Iznijeti su prijedlozi da se obilježavanju godišnjica i značajnih datuma proisteklih iz Odbrambeno-oslobodilačkog rata pristupi temeljitije.

Predsjednik Tarik Herco je naglasio da na polju zapošljavanja ima pomaka i zahvalio načelniku Zaimoviću, ministru za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Fahrudinu Čolakoviću, direktoru Rudnika mrkog uglja "Breza" Ćamilu Zaimoviću koji su, kako je naveo, u velikoj mjeri zaslužni za smanjenje nezaposlenosti članova Organizacije porodica šehida i poginulih boraca.

Načelnik Zaimović je pohvalio rad boračko-invalidske zaštite općine Breza, pozvao goste na još intenzivniju saradnju, zahvalio na izdvojenom vremenu te im uručio simbolične poklone.
0 0