Info

Prijem za sportiste i trenere čiji su rezultati obilježili 2018. godinu

 

15.03.2019 12:33
Slika
 
Načelnik općine Breza Munib Zaimović sa svojim saradnicima, referentom za društvene djelatnosti Zikretom Mahmutovićem i šeficom kabineta Muamerom Ahmedspahić, organizirao je prijem za sportiste koji su dobili priznanja na manifestaciji Izbora sportiste ZDK za 2018. godinu.

Anesa Pulo i Kerim Ahmedspahić (Taekwondo klub "Bosna"), ritmička gimnastičarka Sajra Salčinović (KRG "Visoko") i trener Taekwondo kluba “Bosna” Edin Kajević u protekloj godini su pokazali kako se uz odricanje i kroz kvalitetan rad postižu vrhunski rezultati. Prijemu je prisustvovao i proslavljeni fudbaler Fudbalskog kluba "Rudar" Bogdan Mijo, koji je svoj životni vijek posvetio ovom klubu.

Najtrofejniji mladi sportisti Breze, trener Kajević i Bogdan svoja su priznanja preuzeli na manifestaciji Izbora sportiste Zeničko-dobojskog kantona koja je 7. marta održana u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

Među najzapaženijim sportistima u seniorskoj konkurenciji našla se Anesa Pulo, u juniorskoj kategoriji priznanje je dobio Kerim Ahmedspahić, za sportsku nadu ZDK izabrana je Sajra Salčinović, među najbolje trenere svrstan je Edin Kajević, dok je posebno priznanje za životno djelo dobio Bogdan Mijo Mišo.

"Zahvaljujem vam na postignutim rezulatima. U mjeri u kojoj nam mogućnosti dozvoljavaju, trudit ćemo se da i dalje podupiremo vaš put do izvrsnih sportskih postignuća. Kako se budete razvijali, uvjeren sam da će biti i sve više vrhunskih rezultata na ponos svima nama", naglasio je Zaimović.

Uspješni trener TK "Bosna" Kajević je naglasio da su mladi sportisti napravili veliki iskorak i pokazali koliko vole svoj grad, domovinu i koliko vjeruju u sebe, te zahvalio načelniku Zaimoviću na velikoj podršci koju pruža radu ovog kolektiva.

Zaimović je u znak zahvalnosti mladim sportistima, treneru Kajeviću i Bogdanu uručio simbolične poklone.
0 0