Info

Načelnik Vedad Jusić na 31. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Breza : Moramo ispoštovati sve zakonske procedure i ispuniti preduvjete kako bismo Sportsko-rekreacioni centar “ADA” ponudili investitoru

 

04.08.2023 23:45
Slika
 
Na 31. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Breza, održanoj 3. augusta 2023. godine, načelnik Vedad Jusić detaljno je obrazložio zbog čega u dosadašnjem mandatu, s minimalnim ulaganjima, nije bilo moguće osposobiti Sportsko-rekreacioni centar “ADA”.

Napomenuo je da SRC “ADA”, unutar važećeg regulacionog plana, mora dobiti određenu površinu koja će biti tretirana budućim projektima i idejnim rješenjima, kako ovaj kompleks zbog neprovođenja zakona i propisa ne bi postao predmet vršenja raznih inspekcijskih nadzora.

Trenutno je SRC “ADA” planiran obuhvatom od 25 dunuma, od čega je 17 u vlasništvu Općine Breza, a preostali prostor u vlasništvu privatnih lica.

- Prema trenutno važećem regulacionom planu “Uže urbano područje” koeficijent izgrađenosti na području tih 25 dunuma i na prostoru bazena je 15 posto, što ograničava bilo kakve ekonomske isplativosti budućem investitoru i onima koji budu učestvovali na konkursu prilikom izrade idejnog rješenja. Da bi prostor bio ekonomski isplativ i funkcionalan, mora podrazumijevati smještajne kapacitete, sportsko-zabavne i ugostiteljske sadržaje i to je nešto što hoćemo od bazena. Radi se o tome da moramo ispoštovati sve zakonske procedure i ispuniti preduvjete kako bismo SRC “ADA” ponudili budućem investitoru. Sve one priče da se bazen mogao otvoriti su priče onih koji dovoljno ne poznaju materiju. Zaista se radi o velikoj investiciji. Nije dovoljno ni 50.000 ni 200.000 ni 500.000 maraka, potrebno je puno više. Nadamo se da ćemo doći do zajedničkog rezultata još u ovom sazivu Općinskog vijeća, barem da dovedemo svu proceduru do kraja i pronađemo koncesionara - između ostalog, naglasio je načelnik Jusić.

Video
0 0