Info

Rasprava o nacrtima regulacionih planova

 

13.04.2017 22:35
Slika
 

Nacrti regulacionih planova „Industrijska zona Koritnik“ i „Autosaobraćaj“  bili su teme javne rasprave održane u sali Općinskog vijeća.

Smajila Omerhodžić, šefica Službe za prostorno uređenje, zaštitu okolice, geodetske i imovinsko-pravne poslove, Jasmin Meškić i Ilma Begović iz IPSA Instituta Sarajevo dali su uvodne napomene, nakon čega je uslijedila diskusija u kojoj su sudjelovali i savjetnik za lokalni razvoj Enver Hadžiahmetović, predsjednik Općinske organizacije Stranke demokratske akcije Muamer Salkić, mještani Izboda Nijaz Salkić, Azrudin Salkić kao i brojni drugi.

Zbog tehničke greške u dokumentu Nacrta plana „Industrijska zona Koritnik“, došlo je do izražavanja opravdanog nezadovoljstva većine učesnika u raspravi.

„Trebamo otvoreno razgovarati. Jedna od bitnijih stvari u radu lokalne administracije jeste fokusiranje u pravcu pronalaženja investitora, što je bila naša namjera. Kada su u pitanju pomenute fabrike i postrojenja koja bismo pustili u pogon, osiguravajući nova radna mjesta, radi se o provjerenim tehnologijama“, rekao je načelnik Munib Zaimović, pozivajući na udruživanje lokalnih resursa i kapaciteta da bi se riješili problemi, organizovale akcije i investiralo u projekte, kako bi se kroz saradnju općinske administracije i lokalnog stanovništva ostvarile ekonomske, okolišne i društvene koristi.

0 0