Aktivnosti općinskog načelnika

Razmjena dobrih iskustava općina Breza i Ilijaš

 

19.04.2017 15:00
Slika
 

U cilju razmjene iskustava u radu lokalnih samouprava, načelnik Munib Zaimović boravio je u srijedu, 19. aprila 2017. godine, u posjeti načelniku općine Ilijaš Akifu Fazliću

Sastanku su prisustvovali pravni savjetnik u općini Breza Mirza Džambić, poduzetnik Muris Nuhanović i šef Službe za zajedničke poslove općine Ilijaš Senad Čustović

„Pokrenuli smo niz aktivnosti čiji je krajnji cilj stabilizacija u lokalnoj samoupravi. Želim čuti nešto opširnije o pozitivnim iskustvima općine Ilijaš. Imamo problem viška uposlenih kojima moramo dodijeliti određene zadatke“, rekao je Zaimović. 

Fazlić je prezentirao postignuća ove općine u razvoju i poticanju ekonomije, koja se, kao primjeri dobre prakse, mogu primijeniti i u općini Breza. Akcentirano je pokretanje poslovnih i turističko-rekreacionih zona. 

Načelnik Ilijaša je govorio o poslovanju javnih preduzeća i mjerama poticaja za investitore prilikom kupovine zemljišta. Posebno je naglasio važnost vršenja kontrole javne potrošnje, zaključivši da je brezansko područje atraktivan lokalitet za ulaganje investitora i privrednika.

Galerija fotografija na društvenoj mreži Facebook

0 0