Info

Javna ustanova za predškolsko obrazovanje i vaspitanje “Umihana Čuvidina” dobila SMART antibakterijski prečišćivač zraka

 

06.01.2021 15:05
Slika
 
U okviru realizacije projekta „Bez tebe ne mogu disati“ predsjednik Udruženja građana „Centar za lokalni razvoj“ Alen Smajić predao je Javnoj ustanovi za predškolsko obrazovanje i vaspitanje “Umihana Čuvidina” SMART antibakterijski prečišćivač zraka.

Ciljevi projekta, istakao je Smajić, bili su stvoriti zdravije uslove za boravak djece u vrtiću, poboljšati kvalitet zraka i smanjiti broj oboljenja respiratornog sistema kod djece.

“Općina Breza je na prvom mjestu u Zeničko-dobojskom kantonu po broju oboljenja respiratornog sistema, a posebno su ugroženi najmlađi”, upozorio je Smajić.

Naglašavajući važnost upotrebe slikovnice unutar vrtićkih ustanova, s ciljem razvijanja komunikacijskih sposobnosti djece, Smajić je JU “Umihana Čuvidina” donirao i tematske slikovnice o pravilnom odvajanju otpada i energetskoj efikasnosti.

Općinski načelnik Vedad Jusić pohvalio je aktivnosti i ciljeve projekta, a ovom prilikom je obišao prostorije Obdaništa gdje ga je dočekala direktorica Amra Mušić te upoznala s radom i aktivnostima kolektiva.
0 0