Info

Sastanak članova Partnerske grupe za razvoj općine Breza

 

16.11.2018 15:12
Slika
 
U sali Općinskog vijeća 14. novembra održan je sastanak članova Partnerske grupe za razvoj općine Breza kojem su prisustvovali načelnik Munib Zaimović, koordinatorica Razvojnog tima za vođenje procesa planiranja, izrade i provođenja Strategije razvoja općine Breza Meliha Beširević, kao i predstavnici privrednog, obrazovnog i nevladinog sektora.

Članovi Partnerske grupe su tokom sastanka iznijeli komentare, prijedloge i sugestije na Nacrt Strategije razvoja. U uvodnom obraćanju pozdravila ih je Beširević, navodeći kako su dosadašnje aktivnosti na izradi ovog strateškog dokumenta izuzetno značajne za lokalnu zajednicu.

- Istekom perioda važenja prethodne Strategije zasnovane na poštivanju ljudskih prava, donesene su potrebne odluke i započeo je proces izrade nove Strategije razvoja općine Breza u skladu sa Metodologijom integriranog lokalnog razvoja koja je općeprihvaćena na nivou jedinica lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini - istakla je, između ostalog, Beširević.

Dosadašnje aktivnosti je kroz kraću prezentaciju predstavila službenica za planiranje Strategije razvoja Eldina Dervišević.

Općina Breza je nakon potpisivanja Protokola o saradnji  između općine Breza i Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP) pristupila izradi  Strategije razvoja za period od 2019. do 2027. godine. Navedeni Dokument je od velike važnosti za  razvoj lokalne  zajednice. ILDP je zajednički projekt Vlade Švicarske i UNDP-a u Bosni i Hercegovini koji je obuhvatio realne potrebe svih kategorija stanovništva.
0 0