COVID-19

Sastanak Koordinacionog tijela za praćenje stanja u vezi sa pojavom koronavirusa : Građani su se prerano opustili

 

08.07.2020 15:03
Slika
 
Nakon što je iz Kluba ritmičke gimnastike “Visoko”, koji ima svoju sekciju u Brezi, potvrđena informacija da je trenerica Amina Lepić pozitivna na COVID-19, članovi Koordinacionog tijela za praćenje stanja u vezi sa pojavom koronavirusa općine Breza, 8. jula održali su još jedan sastanak kojem je prisustvovao epidemiolog prof. dr. Salih Tandir.

Sve djevojčice iz KRG “Visoko” koje su bile na spornim treninzima bit će testirane na koronavirus.

Epidemiolog Tandir je naglasio da pojava novih slučajeva zaraze u Zeničko-dobojskom kantonu nije neočekivana i pokazuje da je i dalje potreban oprez. Tandir je također apelirao na porodice sportistkinja iz KRG “Visoko” tražeći u predstojećem periodu demonstraciju odgovornog i savjesnog ponašanja prema drugima.

Direktor Doma zdravlja Breza, prim. dr. spec. Fikret Salčinović, smatra da su se građani prerano opustili i ističe da su zdravstvene službe u konkretnom slučaju poduzele sve potrebne epidemiološke mjere.

“Ljudi se ponašaju kao da koronavirusa više nema. Podsjećam da je situacija s epidemijom još uvijek jako ozbiljna i svakodnevno je potrebno sprječavati širenje epidemije, a kao važan korak ka tome je nošenje maski u zatvorenom prostoru i pridržavanje svih propisanih higijenskih mjera zaštite od koronavirusa”, kaže predsjednik Koordinacionog tijela za praćenje stanja u vezi sa pojavom koronavirusa mr. sci. Munib A. Zaimović.

Sastanku Koordinacionog tijela prisustvovali su načelnik mr. sci. Munib A. Zaimović, direktor JU Dom zdravlja Breza prim. dr. spec. Fikret Salčinović, medicinski tehničar Sabir Jekalović, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Huso Herco, sanitarna inspektorica Elsada Šehović, komandir Policijske stanice Breza Mensur Halilović i epidemiolog prof. dr. Salih Tandir.
0 0