COVID-19

Sastanak Koordinacionog tijela za praćenje stanja u vezi sa pojavom koronavirusa : Načelnik mr. sci. Munib A. Zaimović pozvao građane da odgovornim ponašanjem sprječavaju širenje epidemije

 

16.10.2020 15:22
Slika
 
Sastanak Koordinacionog tijela za praćenje stanja u vezi sa pojavom koronavirusa kojim je predsjedavao mr. sci. Munib A. Zaimović, u sali Općinskog vijeća održan je 16. oktobra 2020. godine.

Broj oboljelih osoba od koronavirusa u Brezi ukupno je 35, saopćio je direktor Doma zdravlja Breza prim. dr. spec. Fikret Salčinović. On je dodao da su četiri osobe na bolničkom liječenju u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Sanitarna inspektorica općine Breza Elsada Šehović navela je podatak da se 95 osoba nalazi pod mjerama samoizolacije.

S obzirom na to da je epidemiološka slika u Brezi postala izuzetno nestabilna s tendencijom pogoršanja u zadnjoj sedmici, načelnik Zaimović je još jednom podsjetio na ozbiljnost situacije, te je ponovo pozvao građane da odgovornim ponašanjem sprječavaju širenje epidemije, a kao važan korak ka tome, kako je naveo, je nošenje maski u zatvorenom prostoru i pridržavanje svih propisanih higijenskih mjera zaštite.

Sastanku Koordinacionog tijela prisustvovali su načelnik mr. sci. Munib A. Zaimović, sekretar Općinskog vijeća Safet Zahirović, sanitarna inspektorica Elsada Šehović, direktor Javne ustanove Dom zdravlja Breza prim. dr. spec. Fikret Salčinović, komandir Policijske stanice Breza Mensur Halilović, direktor Javne ustanove Centar za socijalni rad Osman Salkić, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Huso Herco i direktor Javnog preduzeća Veterinarska stanica Breza Mirsad Bogilović.
0 0