Info

Sastanak s predstavnicima Udruženja penzionera općine Breza

 

18.12.2018 08:27
Slika
 

Načelnik općine Breza Munib Zaimović jučer je ugostio predstavnike lokalnog Udruženja penzionera, Hamdiju Kulića i Ismeta Omerhodžića.

Govoreno je o mogućnostima realizacije projekta izgradnje Doma za penzionere na lokalitetu Hrasno. "Aktivno radimo na iznalaženju pravog modaliteta da se ovaj posao, u saradnji sa svim učesnicima projekta, realizuje u najboljem mogućem interesu penzionera", kazao je načelnik Zaimović.

Teme diskusije odnosile su se i na prevoz penzionera iz Breze u Kantonalnu bolnicu Zenica, uspostavljanje dežurne apoteke i druge vidove pomoći ovoj populaciji. Iako nadležnost za rješavanje velikog broja problema penzionera nije na lokalnom nivou, tokom jučerašnjeg sastanka načelnik Zaimović je sa svojim saradnicima razmatrao modalitete pomoći koje penzionerima može pružiti Općina Breza.

Kulić i Omerhodžić su izrazili zahvalnost Zaimoviću i njegovim saradnicima na podršci što je, kako su naglasili, pokazatelj da je Općina Breza pokazala razumijevanje za brojne probleme s kojim se susreće ova populacija.

Sastanku su prisustvovale načelnikove pomoćnice Meliha Beširević i Smajila Omerhodžić te savjetnik za pravne poslove Mirza Džambić.

0 0