Info

Sastanak s predstavnicima Udruženja penzionera ZDK

 

31.10.2018 08:43
Slika
 

U maloj sali općine Breza načelnik  Munib Zaimović jučer je razgovarao sa Mustafom Trakićem, predsjednikom Udruženja penzionera Zeničko-dobojskog kantona i članom Izvršnog odbora Udruženja penzionera FBiH. Delegaciju koja je posjetila općinu Breza činili su Hamdija Kulić, predsjednik Udruženja penzionera "Breza" kao i Džemal Hadžić, ratni komandant i penzioner iz Kaknja.  

Na sastanku se razgovaralo o problemima penzionera i mogućnostima poboljšanja njihovog socijalnog statusa, finansijskoj podršci općine Breza kao i o nastavku dosadašnje dobre saradnje.

Teme diskusije odnosile su se i na prevoz bolesnika iz Breze u Kantonalnu bolnicu Zenica, uspostavljanju dežurne apoteke i druge vidove pomoći ovoj populaciji.

- Većina pripadnika penzionerske populacije su uglavnom jedini hranioci porodice i nastoje redovno izmiriti obaveze plaćanja režijskih troškova. S obzirom na tešku situaciju i druge svakodnevne potrebe penzionera, svaka dodatna podrška im je dobro došla - kazao je, između ostalog, Trakić i dodao kako ga posebno raduje srdačan prijem, podrška i razumijevanje koje je iskazao načelnik Zaimović.

U Zeničko-dobojskom kantonu živi oko 60.000 penzionera od čega je čak 36.000 ili 60 posto sa najnižom penzijom od 348 KM.

Učesnici sastanka potvrdili su zajedničko opredjeljenje da se konkretno pristupi realizaciji projekta izgradnje Doma za penzionere na lokalitetu Hrasno. Načelnik Zaimović je izjavio da će Općina Breza pružiti maksimalnu podršku.

- Imajući u vidu značaj izgradnje jednog takvog objekta, uložit ćemo maksimalne napore kako bismo dali doprinos da stari stanovnici Breze imaju ugodno boravište - rekao je Zaimović.

Sastanku su prisustvovale načelnikove saradnice iz Službe za prostorno uređenje, zaštitu okolice, geodetske i imovinsko-pravne poslove, šefica Smajila Omerhodžić i stručna saradnica za stambeno-komunalne poslove Zekija Memić.

0 0