Info

Sastanak sa članovima Udruženja pedagoga tjelesnog odgoja i sporta “Breza”

 

05.03.2020 08:53
Slika
 
Članovi Udruženja pedagoga tjelesnog odgoja i sporta (UPTOS) “Breza” Faruk Softić i Eldar Zelenturović, na sastanku u maloj sali općine Breza, načelniku mr. sci. Munibu A. Zaimoviću uručili su zahvalnicu za podršku u realizaciji ovogodišnjeg projekta “Škola skijanja” koji je velikom broju mladih omogućio sticanje vještina za rekreativno bavljenje skijanjem.

Načelnik Zaimović obećao je nastavak podrške projektima ovog Udruženja, koji su tokom prethodnih godina izazvali veliko interesovanje mališana u Brezi i susjednim općinama.

U decembru 2018. godine UPTOS je svečano obilježio deset godina postojanja i rada, konstantno stvarajući svojim aktivnostima odlične pretpostavke za zamah u razvoju brezanskog sporta.

Organizacija Kantonalnog takmičenja osnovnih škola u odbojci za učenike i učenice u 2011. godini, samo je jedna od nekoliko stotina aktivnosti koju je u proteklom periodu uspješno proveo UPTOS u čijim projektima, koji su uključivali općinska takmičenja, biciklizam, planinske pohode, škole plivanja, je sudjelovalo više od 3.000 dječaka i djevojčica predškolskog i školskog uzrasta.

Najvažniji motiv angažiranja pedagoga tjelesnog odgoja i sporta koji usmjeravaju rad ovog Udruženja, od početka djelovanja, je uključivanje što većeg broja djece u sportske aktivnosti.

Tokom sastanka u maloj sali naglašeno je da se prostorne i organizacijske mogućnosti srednjih i osnovnih škola trebaju iskoristiti za što masovnije uključivanje najmlađih u organizirane sportske aktivnosti.
0 0