Info

Sportska takmičenja povodom Dana otpora općine Breza

 

30.04.2018 18:20
Slika
 

U povodu obilježavanja 3. maja – Dana otpora općine Breza, danas su na rasporedu bila takmičenja u fudbalu za najmlađe te sjedećoj odbojci i stonom tenisu za invalide.

Sportisti iz klubova sjedeće odbojke iz Kaknja i Viteza bili su ovogodišnji učesnici turnira čiji je domaćin bila ekipa Sportskog kluba invalida sjedeće odbojke (SKISO) „Breza 304“, a otvorenim ga je proglasio načelnik Munib Zaimović.

Obratili su se i predsjednik SKISO „Breza 304“ Hasan Blažević i predsjednik Organizacionog odbora Enver Hadžiahmetović.

"Želim da vam se zahvalim za tradiciju, koja po pitanju sjedeće odbojke, traje deset godina", naglasio je Blažević.

"Sve manifestacije koje organizujemo, učesnicima u odbrani države i mladim generacijama, su pouka i poruka da politički rat i dalje traje", upozorio je načelnik Zaimović.

Turnir u fudbalu "Osman Omanović Osmica" za mlade kategorije održan je na stadionu Fudbalskog kluba "Rudar". Osim domaćina, nastupili su mladi fudbaleri Kluba malog nogometa "Vogošća", Malonogometnog kluba "Argentarija" Ilijaš, Nogometnog kluba "Vareš", Nogometnog kluba "Bosna" Visoko i Nogometnog kluba "Ilijaš". "Kako god smo danas zajedno, treba da znate, da smo isto tako zajedno branili ovu našu domovinu. Trećeg maja pali su prvi šehidi, naš Gana i naš Ruhla", poručio je Hadžiahmetović koji je otvorio takmičenje u fudbalu.

U organizaciji Saveza za sport i rekreaciju invalida, u sali Sportsko-rekreacionog centra "Partizan" nadmetanje u stonom tenisu otvorio je pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Huso Herco. Učestvovali su stonoteniseri iz Olova, Vareša, Maglaja i Visokog.

VIDEO : Sportska takmičenja povodom Dana otpora općine Breza

FOTO : Takmičenja u povodu 3. maja

0 0