Info

Studentima iz Breze uručena rješenja o dodjeli boračkih stipendija

 

29.04.2019 15:22
Slika
 

Ministar za boračka pitanja u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Fahrudin Čolaković, u sali Općinskog vijeća Breza, danas je uručio rješenja o dodjeli boračkih stipendija za 99 studenata sa područja općine Breza.

Iz Budžeta Ministarstva za boračka pitanja za stipendije u 2018/2019. studijskoj godini je izdvojeno 2,44 miliona KM. Stipendiju su dobili svi studenti koji su aplicirali putem javnog poziva, a koji su ispunili formalno-pravne uslove, ukupno 2.230 studenata iz 12 općina Kantona. Iznos stipendije je 800 KM za prvu, a 1.200 KM za ostale godine studija.

Činu uručenja rješenja o stipendiranju prisustvovao je i novoimenovani premijer ZDK Mirza Ganić koji je pozvao studente da ulože maksimalan trud kako bi postizali najbolje rezultate.

U nadi da će, u godinama koje dolaze, uz adekvatan zakonski okvir i veći angažman cijelog društva, visoko obrazovanje u Bosni i Hercegovini unaprijediti u svakom smislu, studentima su mnogo sreće poželjeli zastupnik u Skupštini ZDK Vedad Jusić, pomoćnica načelnika Meliha Beširević i stručni saradnik za boračko-invalidsku zaštitu Ruzmin Hodžić.

0 0