Info

Teretno-osobni lift pušten u rad

 

20.04.2017 12:03
Slika
 

Presijecanjem vrpce na pogonu „Prerada uglja“ Rudnika mrkog uglja (RMU) „Breza“, direktor Ćamil Zaimović je 19. aprila svečano u rad pustio Teretno – osobni lift.

Ova investicija će uveliko olakšati rad uposlenika i ubrzati dopremu materijala i roba, obzirom da su na ovom pogonu pretežno angažirani radnici invalidi II kategorije.

„Investicija je realizirana na osnovu odluke o dokapitalizaciji ulaganjem Vladajućeg društva JP Elektroprivreda d.d. – Sarajevo u Zavisno društvo RMU Breza“, rekao je direktor Zaimović, ističući konstantnu potrebu  za poboljšanjem položaja rudara i ulaganjem u ovu oblast.

Svečanosti u Rudniku mrkog uglja prisustvovao je i Munib Zaimović, načelnik općine Breza, ocijenivši da svi moraju biti svjesni da je rudarstvo jedan od najzahtjevnijih poslova uz koji se vežu najveće opasnosti.

„Uvijek moramo misliti na naše rudare i truditi se da im obezbijedimo najbolje moguće uvjete rada, jer rudarstvo ima strateški značaj za Bosnu i Hercegovinu i predstavlja najveću razvojnu šansu kako Breze tako i naše zemlje“, istakao je načelnik Zaimović.

Galerija fotografija na društvenoj mreži Facebook

0 0