Info

Trideseta redovna sjednica Općinskog vijeća Breza

 

01.06.2019 19:17
Slika
 
Zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Breza Memsud Kadrić (GDS) vodio je 30. redovnu sjednicu koja je održana 29. maja 2019. godine. Vijećnik Anes Zaimović (SBB) bio je odsutan, a dnevni red sjednice sastojao se od 6 tačaka.

Član Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Ferid Kovačević novoimenovani je vijećnik Općinskog vijeća Breza. Njemu je, nakon polaganja svečane zakletve, dodijeljen zamjenski mandat. Dosadašnji vijećnik Vedad Jusić je na proteklim Općim izborima osvojio mandat u Skupštini ZDK.

Nova pitanja i inicijative uputili su Arif Sirotanović (BPS), Memsud Kadrić (GDS), Amina Cigura-Jekalović (SDP) Mirnes Bašić (SDA) i Fetah Bajrić (SDA).

Rad sjednice, po dnevnom redu, počeo je izlaganjem načelnika Muniba Zaimovića koji je spomenuo značajne aktivnosti u periodu između sjednica.

Razmotren je i usvojen prijedlog Odluke o uvjetima, načinu i postupku prodaje neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta u vlasništvu Općine Breza, putem javnog nadmetanja, kao i prijedlog Odluke o učestvovanju Općine Breza u svojstvu ponuđača u izvršnom postupku u kojem se radi naplate potraživanja Općine Breza i drugih vrši prodaja nekretnina u suvlasništvu izvršenika Imamović Mevludina.

Većinu glasova dobio je Izvještaj o ostvarenju  politike jedinice lokalne samouprave Općine Breza za 2018. godinu te Izvještaj o radu mjesnih zajednica za 2018. godinu.

Vijećnici Općinskog vijeća su, u okviru posljednje tačke, primili k znanju Izvještaj o realizaciji radova na redovnom održavanju cesta i objekata u zimskim uslovima za period 2018/2019. godine.

U radu 30. redovne sjednice Općinskog vijeća Breza učestvovali su pomoćnici načelnika Huso Herco i Meliha Beširević, pravobranilac Eldin Mustafić, stručni saradnik za imovinsko-pravne poslove Almir Dervišević, zaposlenici Stručne službe Općinskog vijeća Safet Zahirović i Zakira Smailbegović te volonterka Amila Bibić.

U svojstvu gostiju sjednicu su pratili član lokalnog Inicijativnog odbora za osnivanje političke stranke Platforma za progres Senad Muratović, zastupnica u Skupštini ZDK Branka Trogrlić i predsjednik Općinskog odbora SDP-a Sabit Begić.

Fotogalerija
: Trideseta redovna sjednica Općinskog vijeća Breza
0 0