Info

Tržni centar Robot Breza otvorio svoja vrata

 

15.12.2018 18:41
Slika
 

Novi tržni centar kompanije "Robot" u Brezi za sve kupce sa radom je počeo jučer u 8 sati. Tokom svečanog otvorenja koje je na rasporedu bilo u 14 sati, vlasnik kompanije Selver Oruč i direktorica Robota Sajma Hodžić su načelniku Munibu Zaimoviću uručili novčanu donaciju u iznosu od 5.000 KM za općinu Breza, kao i donaciju od 1.000 KM za potrebe opremanja mekteba Islamske zajednice u Brezi.

Zaimović je toplo pozdravio trud i namjeru grupacije Robot da Brezi pruži centar koji uvijek stoji na strani kupaca i njihovih potreba te je vlasniku i direktorici kompanije uručio simbolične poklone. On je izrazio uvjerenje da će Robotov centar vrlo brzo postati jedno od centralnih mjesta, ne samo za kupovinu i druženje uz cijelu porodicu, već i jedan od simbola Breze. „Od 14. decembra 2018. godine, na području naše Općine imamo novo mjesto za kupovinu, druženje i zabavu. Otvorenje tržnog centra je velika stvar za Brezu. Kada sam u prethodnom periodu govorio o viziji razvoja Breze, na umu sam imao upravo ovakve, višemilionske investicije, čijom realizacijom se zapošljavaju ljudi", naveo je načelnik Zaimović.

Na novootvorenoj poslovnoj jedinici u Brezi, u ime Općinskog vijeća, kao i u svoje lično ime, kompaniji Robot čestitao je i predsjedavajući Općinskog vijeća Vedad Jusić. "Želim vjerovati da će ova investicija kompanije Robot pozitivno uticati na društveno-ekonomske procese u općini Breza i na taj način biti od koristi građanima i cjelokupnoj društvenoj zajednici. Želim vjerovati da će uposlenici kompanije Robot, građani općine Breza, imati najpovoljnije i najkvalitetnije uslove rada, s jedne strane, te da će isti, s druge strane, raditi odgovorno i savjesno, u interesu kompanije Robot ali i u interesu općine i građana Breze", rekao je Jusić.

U društvu vlasnika Robota i direktorice ove kompanije, svečanim obilaskom i zajedničkim ručkom, predvođeni načelnikom Munibom Zaimovićem, otvorenje tržnog centra također su obilježili članovi delegacije općine Breza

Delegaciju su, između ostalih, sačinjavali predsjedavajući Općinskog vijeća Breza Vedad Jusić, načelnik općine Vareš Zdravko Marošević, komandir Policijske stanice Mensur Halilović, pomoćnice načelnika Meliha Beširević i Smajila Omerhodžić, savjetnik za pravne poslove u lokalnoj samoupravi Mirza Džambić, zaposlenici općine Breza Almir Dervišević i Muamer Čehić, sudija Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine Mustafa Šabić, izvršni direktor Rudnika mrkog uglja "Breza" za tehničke poslove Amir Kulaglić, kao i brojni drugi ugledni gosti iz privrednog i političkog života Breze.

Foto : Otvoren Robotov tržni centar

0 0