Info

Turnir u sjedećoj odbojci povodom Dana šehida

 

10.06.2019 11:39
Slika
 
Na trećem turniru u sjedećoj odbojci, koji se u povodu obilježavanja drugog dana Ramazanskog bajrama - Dana šehida Bosne i Hercegovine, održao u sali Opće Gimnazije "Muhsin Rizvić" i "MSŠ "Mehmedalija Mak Dizdar", nastupili su klubovi sjedeće odbojke iz Kaknja, Hadžića i Gornjeg Vakufa.

Organizator je bila ekipa Sportskog kluba invalida sjedeće odbojke (SKISO) "Breza 304" koja je i osvojila takmičenje. Drugo mjesto pripalo je Sportskom društvu invalida "Igman", treći je bio Odbojkaški klub invalida "Kakanj" dok je na četvrtoj poziciji završio SKISO "Sloga".

Neposredno prije početka turnira, predstavnici klubova, boračkih organizacija, Vlade ZDK te općine Breza položili su cvijeće na spomen-obilježja šehidskih mezarja.

Turnir je otvorenim proglasio premijer ZDK Mirza Ganić. Riječi dobrodošlice takmičarima i gostima su uputili načelnik općine Breza Munib Zaimović i predsjednik SKISO "Breza 304" Hasan Blažević. Čestitke na odlično organizovanom nadmetanju koje je proteklo u sjajnoj atmosferi domaćinima je uputio i ministar za boračka pitanja u Vladi ZDK Fahrudin Čolaković.

Pokrovitelji turnira su: Vlada i Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona, Općina Breza na čelu s načelnikom Munibom Zaimovićem, kompanija BH Telecom, Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Breza, zemljoradnička zadruga BIOS Visoko, firma Istrabenz Plini d.o.o. Breza, fabrika Perutnina Ptuj BH d.o.o. Breza, preduzeće Autodijelovi START Breza, Sarajevo Osiguranje i ugostiteljski objekt "Behar".

Fotogalerija : Turnir u sjedećoj odbojci

Video : SKISO "Breza 304" osvojio turnir u povodu Dana šehida
0 0