Info

Vedad Jusić i Ermin Likić potpisali ugovore za realizaciju programa, projekata i srodnih aktivnosti iz oblasti zaštite okoliša

Planirana i nabavka određene mehanizacije za potrebe Komunalnog preduzeća u rješavanju problema prikupljanja i odvoza otpada

04.10.2022 08:26
Slika
 
Gradonačelnici gradova i načelnici općina te predstavnici lokalnih komunalnih preduzeća, potpisali su, u sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona, ugovore za realizaciju programa, projekata i srodnih aktivnosti iz oblasti zaštite okoliša za 2022. godinu. Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša za ovu namjenu izdvojilo je 610.000 KM.

U ime općine Breza pet ugovora potpisali su Općinski načelnik Vedad Jusić i direktor Javnog preduzeća “Komunalno” Ermin Likić.

- Ugovori podrazumijevaju jačanje koncepta odvojenog prikupljanja otpada, zatim projekt uklanjanja divljih deponija, posebno s akcentom na divlju deponiju Nedići, koja se nalazi uz regionalnu cestu između općina Vareš i Breza, što je jedan od gorućih problema naše lokalne zajednice. Planirana je i nabavka određene mehanizacije za potrebe Komunalnog preduzeća u rješavanju problema prikupljanja i odvoza otpada – rekao je načelnik Jusić.

On se, kao i predstavnici ostalih lokalnih zajednica te preduzeća, zahvalio Vladi ZDK i resornom ministarstvu na realizaciji planiranih programa i aktivnosti u oblasti zaštite okoliša.
0 0