Info

U Brezi peta radionica u okviru projekta „Be Transparent to Business”

 

01.11.2018 08:57
Slika
 
Priprema za održavanje radionice u okviru provođenja projekta „Be Transparent to Business” bila je glavna tema jučerašnje diskusije načelnika općine Breza Muniba Zaimovića, njegovog pomoćnika za privredu Saliha Hasanspahića, sekretarice Saveza udruženja poslodavaca ZDK Benjamine Šaranović i njene saradnice Jasmine Džampo.

U partnerstvu sa Savezom udruženja poslodavaca ZDK, projekt realizira Udruženje poslodavaca Zenica, a sufinansira Američka ambasada u Bosni i Hercegovini. Cilj je potaknuti aktivnije sudjelovanje poduzetnika na proces donošenja odluka i cjelokupnog tržišnog pozicioniranja provođenjem niza informativnih događaja o relevantnim pravnim okvirima, parafiskalnim opterećenjima na svim nivoima vlasti, transparentnom raspodjelom javnih prihoda, mehanizmima saradnje s medijima, te unapređenju zajedničkog udruživanja i pristupa poduzetnika pri rješavanju relevantnih pitanja prema vlastima.

Projektom “Be Transparent to Business” planirano je održavanje pet radionica sa poduzetnicima i pet sastanaka sa medijima u Zenici, Zavidovićima, Maglaju, Usori i Brezi.

Prema riječima projekt menadžerice Benjamine Šaranović, poslodavci očekuju veću transparentnost u svim segmentima rada, odnosno svih nivoa vlasti.

- Želimo kroz ove događaje povezati poslodavce i medije, za okruglim stolom otvoriti dijalog i poboljšati priče o poslodavcima - navela je Šaranović.

Datum održavanja pete radionice u Brezi je 28. novembar 2018. godine.
0 0